LibreOffice fejlesztés

LibreOffice fejlesztés - Így kezdd el!

2018. december 04. - christo161

A következő linken található leírásban olvasható lépéseket kell elvégezned ahhoz, hogy a LibreOffice forráskódját letöltsd a számítógépedre, és a benne végzett módosításokat beküldhesd ellenőrzésre, sikeres ellenőrzés esetén pedig a módosításod bekerülhet a LibreOfficeba, melyet a következő verziótól a világon mindenki használhat. (Ez a leírás a beküldés (commitolás és pusholás) pontos folyamatát nem tartalmazza, csak az előfeltételeit).

Git, gerrit regisztráció és helyi beállítások

Ezeket a lépéseket kell elvégezned ahhoz, hogy a LibreOffice forráskódját letöltsd a számítógépedre, és a benne végzett módosításokat kipróbálhasd, azaz a módosított forráskódot lefordítsd és elindítsd, teszteld a programot.

LibreOffice forráskódjának Linuxon történő fordítása

LibreOffice forráskódjának Windowson történő fordítása

Ez a leírás ad némi útmutatást ahhoz, hogy milyen eszközöket lehet használni egy hibajavítás, módosítás (patch) elkészítéséhez.

LibreOffice programhibák (bugok) javítása

Ez a leírás tartalmazza a LibreOffice kódjában végzett módosításod beküldésének (commitolásának és pusholásának) a pontos lépéseit.

A patched beküldése (commitolása és pusholása)

A bejegyzés trackback címe:

https://libreoffice.blog.hu/api/trackback/id/tr8414411984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása